Polen er tættere på end du tror

Polen er naturens have og kulturens skat. Et demokratisk land midt i Europa, med gæstfrie indbyggere, som er i gang med at udvikle en moderne økonomi, men samtidig værner om sin arv. Hvert år modtager vi ca. 15 millioner turister fra udlandet. De rejser hjem igen med fantastiske minder og kommer ofte tilbage. I Polen kan enhver finde noget til sin smag – den moderne turistinfrastruktur sikrer afslapning på højeste  niveau. Vore museer, moderne kunstgallerier, koncertsale, spillesteder, natklubber, svømmehaller og riddeklubber kan imødekomme selv de mest krævende gæsters behov.

Du kan finde nogle generelle informationer om Polen her

Byer og kulturarv

Hovedstaden og de andre store byer er attraktive turiststeder for dem, der er interesseret i historie og andre nationers kulturarv. Til trods for de enorme ødelæggelser forårsaget af 2. verdenskrig, er det lykkedes at bevare mange historiske og yderst værdifulde seværdigheder, hvoraf 19 er blevet optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 13 kategorier. Iblandt dem findes de gamle bydele i Kraków, Warszawa, Toruń og Zamość, saltminen i Wieliczka, der har været i drift i over 700 år, den middelalderlige korsridderborg i Malbork, der hører til de største borge i verden, Bernardinerklosteret i Kalwaria Zebrzydowska – fredhelligt sted og mål for pilgrimsrejser, den tyske nazistiske koncentrationslejr Auschwitz-Birkenau, to Fredskirker i Jawor og Świdnica, seks trækirker i den sydlige Małopolska, den modernistiske Folkehal opført i jernbeton i Wrocław, Mużakowski landskabspark i Łęknica og urskoven Białowieża .

Læs mere om de polske byer og kulturarv her

Havet, søer og skove

Polen er et af de få lande i Europa, hvor man kan opleve så varierede landskaber og naturmiljøer, som er blevet bevaret næsten intakt samt et rigt dyre- og planteliv. De mest værdifulde områder er omhyggeligt beskyttet i 23 nationalparker.

Ravgyldne strande ved Østersøen, bjerge og skove, floder og søer – den polske natur er bestemt ikke sparsom. Derfor findes der masser af muligheder for afslapning, hygge, fysisk udfoldelse og turistoplevelser af  alle slags.

Læs mere om naturen i Polen her eller hent brochuren Wild nature på engelsk

KRAKOW

KONGERNES BY

Krakow var tidligere Polens kongeby. Sagnet fortæller, at der ligger en drage under den gamle bymur, og når man først er faldet for byens eventyrlige charme, tror man såmænd gerne på denne historie. Her er utrolig mange ting at se på. Hele den indre by er én stor arkitektonisk perle med farverige bygninger, der gemmer på mange historier.

WARSZAWA

PULS, GASTRONOMI & HISTORIE

Warszawa er en storby med alt, hvad dertil hører: stormfuld historie, smukke bygninger, lækre forretninger og et fantastisk restaurant- og natteliv. Den største attraktion er den gamle by – Stare Miasto – også her er de fleste bygninger af nyere oprindelse, idet krigen havde efterladt sine tydelige spor, og byen måtte opbygges på ny.

Du kan læse mere om Warszawa i artiklen fra Vagabond Rejsemagasin. Vagabond november Polen low-res

Du kan også kigge på denne video for at se, hvad Warszawa kan tilbyde

SWINOUJSCIE OG KYSTEN

STRAND, WELLNESS & GOLF

Swinoujscie er byen, hvor færgen fra Ystad lægger til. Byen er hyggelig med brede strande og gode wellness- og kurmuligheder. Bevæger man sig langs kysten, finder man andre perler som Miedzyzdroje med den fine golfbane Amber Baltic og Kolobrzeg med masser af lækre hoteller.

GDANSK

CENTRUM FOR HISTORIEN

En gammel Hansestad. Man er ikke i tvivl om, hvor rig byen har været på den tid. Overalt ser man smukke, gamle bygninger, rigt udsmykkede.
Her er Polens historie i allerhøjeste grad tilstede: De første skud ved starten af 2. verdenskrig blev løsnet her, og det var også her, at Solidaritet tog sine første skridt.

 NATUR, BJERGE & TEAMBUILDING

23 nationalparker. Urskov. Vandring med rygsæk i Tatra eller Beskidbjergene.

Rideferie. Kanotur. Der er masser af muligheder.

Mange vælger at bevæge sig ned til Tatra-bjergene og samtidig besøge Krakow. Andre tager langs kysten og besøger Tristaden Gdansk, Sopot og Gdynia – og det nye er det store søområde i Masurien.

Vi hjælper gerne med færgebilletter, så I kommer godt til og fra Polen og får en god start på rejsen. Har I brug for input, giver vi også gerne en hånd med at planlægge ruten og give et bud på, hvad der skal opleves, og gode overnatningsmuligheder.

MOTORCYKELFERIE I POLEN

Flere og flere prøver vores naboland Polen på MC. De seneste år har der været en stor stigning fra Norge og Sverige – men Danmark er godt med – og hvorfor ikke?

Polen er et stort land med en meget alsidig natur, som gør en tur på motorcykel spændende.

Mange vælger at tage ned til Tatra-bjergene og samtidig besøge Krakow. Andre tager langs kysten og besøger Tristaden Gdansk, Sopot og Gdynia – og det nye er det store søområde i Masurien.

Vi hjælper gerne med færgebilletter, så I kommer godt til og fra Polen og får en god start på rejsen. Har I brug for input, giver vi også gerne en hånd med at planlægge ruten og giver et bud på, hvad der skal opleves, og kan anbefale gode overnatningsmuligheder.

Ring til os for  mere information på +45 44 45 12 80 eller skriv til book@polengo.dk