Aktiviteter i Polen

Vi har overblikket over de mange muligheder, der er for at sejle til Polen, og kan hjælpe dig med at finde den rute, der passer dig bedst.

Historiske byer

De polske byer byder på historie og fantastisk arkitektur, og med et rigt kulturliv og spændende museer er der noget for enhver smag. Du finder gode restauranter og caféer, kunstgallerier, koncertsale, spilleklubber og natklubber.

Til trods for de store ødelæggelser under anden verdenskrig er det lykkedes at bevare mange historiske og yderst værdifulde seværdigheder, hvoraf hele 19 er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Heriblandt finder du de gamle bydele i Krakow og Warzawa.

I Krakow, der er en gammel kongeby, finder du arkitektur i både gotik, barok og art nouveau stilen. Her er et levende kulturliv og en helt særlig atmosfære i den gamle bydel med høje kirketårn og stille gader. Her er historiske byhuse, og du kan også se Oskar Schindlers fabrik, hvor den berømte nazist og industrimand senere reddede et stort antal jøder fra udryddelse.

 

Storslået natur

Polen modtager hvert år cirka 15 millioner turister fra udlandet – og de rejser hjem med gode minder og kommer ofte igen.

Den polske natur byder på masser af muligheder for afslapning, fysisk udfoldelse og turistoplevelser af enhver slagt. Her er hvide strande, bjerge og skove, floder og søer. Det rige dyre- og planteliv er omhyggeligt beskyttet i 23 nationalparker.

Seværdigheder i Warzawa

Warzawa er Polens hovedstad og en storby med alt, hvad dertil hører. Største attraktion er den gamle by, hvor de fleste bygninger er genopførte efter krigens ødelæggelse.

I Warzawa finder du storbypuls, historie og gastronomi på højt plan.

Jagt- eller golfferie

Polen byder på store oplevelser og nærværende historie i smukke middelalderbyer. Polen er også smukke landskaber og skønne sandstrande – ideelt for ferie og afslapning, golf- eller jagtferier.

Polens rige og forskelligaartet dyreliv tiltrækker jægere fra store dele af verden. Polen er da også udnævnt til Europas jagtland nummer ét. Der er mange naturskønne revirer med mulighed for bukkejagt eller vildsvinejagt med indkvartering i reviret.

Vil du hellere svinge golfkøllen, er Polen en oplagt destination for en golfferie eller forlænget weekend. Her er høj kvalitet til fornuftige penge med golfbaner, der er beliggende naturskønt, så man kan nyde naturen under spillet.

Rejseregler

Polen er medlem af EU. Selvom du ikke behøver pas til grænsekontrol inden for Schengenområdet, anbefales det stadig, at du tager dit pas med dig.

Den danske ambassade ligger i Warzawa, og honorære konsulater i de større byer i Polen arbejder tæt sammen med ambassaden for at bistå danskere, der oplever problemer under rejse eller ophold i Polen.