COVID19 - Info


Krav om mundbind eller visir i al kollektiv transport

Fra 22. august 2020 er det et krav, at alle passagerer over 12 år bærer mundbind eller visir i al offentligt og privat kollektiv transport, taxi og færger (inlk. bus 866 København-Ystad, Ystad-København).

Transportvirksomhederne vil afvise passagerer der ikke lever op til kravet. Såfremt en passager skulle nægte at forlade transportmidlet, vil det blive håndteret af politiet.


Afskaffelsen af 6-dagesreglen

Der er ikke længere restriktioner for indrejsende fra åbne lande.

Personer med bopæl i et 'åbent' (gult) land må rejse ind i Danmark uanset formål. På denne side kan du finde information om regler og krav til dokumentation. Følgende lande vil i rejsevejledningerne blive ændret til gule lande:

Østrig, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Nederlandene, Norge, Polen, Slovakiet, Slovenien, Spanien og Schweiz.

Rejselystne kan fra lørdag den 27. juni rejse til stort set alle lande i EU uden problemer.
Men følgende lande forbliver orange - altså karantænelande - pga. smittetryk eller lokale indrejserestriktioner og betydelige karantænekrav:

Irland, Malta, Rumænien og Storbritannien, Sverige og Portugal.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger påvirker, hvordan man er dækket af sin rejseforsikring. Rejser man for eksempel til orange lande, som for eksempel Portugal og Sverige, vil nogle rejseforsikringer ikke dække dig, hvis du bliver smittet med coronavirus. Alle forsikringsselskaberne har forskellige betingelser, så man er nødt til at tjekke sin aftale for at se, hvordan man er stillet.
Der er stadig lommer med et højt antal nye smittede og der er stadig lande med indrejsebegrænsninger. Europa er ikke ovre Coronakrisen endnu og det er vigtigt, at man tager sig sine forholdsregler og følger sundheds- og hygiejneråd på rejsen.

Der er krav om, at turister skal have booket mindst seks overnatninger i Danmark for at få lov at komme over grænsen.
Personer med et såkaldt anerkendelsesværdigt formål vil fortsat kunne indrejse uanset om landet er kategoriseret som åbent.


Fra lørdag den 27. juni åbner Danmark for turistrejser til og fra mange EU-lande, Schengen-området samt Storbritannien. Kun det meste af Sverige og Portugal er ikke med i opgørelsen, fra Udenrigsministeriet. Modellen har ifølge pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet objektive kriterier om blandt andet et lavt antal smittede, der fremover vil være afgørende for, hvilke af landene der åbnes for. I pressemeddelelsen siger udenrigsminister Jeppe Kofod:
”Jeg er glad for, at vi nu kan tage et væsentligt skridt mod normalisering og gøre det muligt for danskerne at rejse til flere lande i Europa. Vi står et væsentligt bedre sted i Danmark end for bare kort tid siden. Derfor kan vi nu lempe rejsevejledningerne på en måde, som gør, at vi kan åbne op for det meste af Europa og gå fra orange til gul i rejsevejledningerne.

Ny model for rejsevejledninger
De nuværende indrejserestriktioner erstattes af en ny model for åbning for EU- og Schengenområdet samt UK baseret på visse kriterier, som tager udgangspunkt i den sundhedsmæssige situation i de pågældende lande og bygger på et forsigtighedsprincip. Der vil også blive indført et testkriterium, som myndighederne er ved at udforme. For alle disse lande vil Udenrigsministeriet samtidig gå tilbage til at lave individuelle rejsevejledninger.

For at være ”åbent” skal et land have under 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge. Når et land først er åbent, vil det kritiske niveau for, hvornår et land ændrer status til ”karantæneland” være ved 30 smittede per 100.000 indbyggere. Det gøres for at undgå at åbne og lukke på grund af mindre udsving fra uge til uge.


Polen åbner grænserne til EU-lande fra den 13. juni og genoptager international flytrafik fra den 16. juni!
Polens statsminister Mateusz Morawiecki har meddelt, at lukningen af grænserne der trådte i kraft den 15. marts, ophæves fra på lørdag, den 13. juni. Fra den 16. juni bliver internationale ruteflyvninger igen tilladt.


Polferries

Rejser til Polen

Fra lørdag den 13. juni åbnede Polen EUs indre grænser. Borgere i Den Europæiske Union kan rejse ind i Polen uden nogen hindringer.

Vi tænker på din sikkerhed.

Som alle - tilpasser vi os situationen og ønsker at passe på de passagerer, der vælger at sejle med vores færger på den bedst mulige måde. Vi gør det, fordi vi er interesseret i din sikkerhed.

Procedurer for passagerer:

- tildæk venligst din mund og næse i offentlige områder

- måling af kropstemperatur inden afgang

- et begrænset antal passagerer kan anvende de gastronomiske områder ad gangen

- servering af måltider og kassebetjening adskilt med en afstand på ca. 1,5 m fra passagererne

- i butikker har vi begrænset antallet af kunder, afhængigt af færgen tillader fra 1 til højst 4 passagerer

- Receptionen adskilt med en afstand af ca. 1,5 m fra passagererne

- dispensere med flydende hånddesinfektionsmiddel i offentlige passagerområder.

Besætningsprocedurer:

- daglig måling af kropstemperatur

- tildækning af mund og næse i offentlige områder,

- rapporter eventuelle sygdomssymptomer 

- køkken- og lager kun til rådighed for kokke

- vask og desinficering af hænder, før hvert måltid,

- et begrænset antal mennesker i messen, hvor besætningen skal holde en afstand på mindst 1,5 m

- Vask af bestik og tallerkener med en særlig væske

- en afstand på mindst 1,5 m fra kolleger

- hyppig desinfektion af alle slags knapper, håndtag og gelænder

- venligst ikke forlade færgen i havnen,

- begrænsning af kontakten med ansatte i svenske og polske havne

- placering af desinfektionsmidler på centrale steder i besætningsområdet.