Rejse til Polen

Polen Go kan hjælpe dig uanset, hvilken transportform du foretrækker. Og uanset om du vil rejse på egen hånd eller ønsker en grupperejse eller for eksempel en firma- eller skolerejse. Polen byder på store oplevelser med smukke landskaber, skønne sandstrande, nærværende historie og middelalderbyer.

Polens landskaber bevæger sig fra lavtliggende kyster i nord mod Østersøen, over bløde bakker og søer i det centrale Polen til Sudeter- og Karpaterbjergene sydpå. Polen har et rigt og forskelligaartet dyreliv. Flere af de arter, der er uddøde i resten af Europa, finder man stadig i Polen. Polen er derfor en foretrukken destination for jægere.

Seværdigheder i Krakow

På rejse i Polen må du ikke snyde dig selv for et besøg i Krakow. Den gamle hovedstad lokker med både gotisk, barok og art nouveau arkitektur samt et levende kulturliv.

Den gamle bydel har en hel speciel atmosfære med høje kirketårn og stille gader. Her er historiske byhuse, og du kan også se Oskar Schindlers fabrik, hvor den berømte nazist og industrimand senere reddede et stort antal jøder fra udryddelse. Fabrikken er nu museum.

Gdansk - den gamle Hansestad

Gdansk er et af de mest populære turistmål i Polen og fyldt med spændende seværdigheder. Byen ligger i den nordlige del af landet, hvor Wislafloden løber ud i Østersøen.

De smukke byhuse og det idylliske havnekvarter tiltrækker gæster fra nær og fjern. Og man er ikke i tvivl om, hvor rig byen har været i hansestædernes tid.

Den moderne havnebyer Gdynia og Sopot ligger ikke langt herfra, og i det hele taget er Gdansk et godt udgangspunkt for at opleve det bedste, som det nordlige Polen har at byde på.

Kontakt PolenGo

Vi er eksperter i Polen

Den bedste vej til Polen

Hos Polen Go gør vi alt for at vise den bedste vej til Polen. Alle rejser skræddersys, så du kan vælge, om vi alene skal sørge for din transport eller sammesætte en hel pakke fra A til Z. Vi har stor erfaring med grupperejser for virksomheder, foreninger eller skolerejser.

Stettin - historisk hovedstad i det vestlige Pommern

Stettin ligger ved udmundingen af floden Oder. Byen er centrum for handel og industri og byder turisten på mange charmerende og interessante steder. En rød linje markerer en rute, der vil føre dig til de vigtigste seværdigheder i Stettin.

Warszawa - en rejse værd

Det er bestemt værd at besøge hovedstaden Warszawa. Store dele af byen blev udslettet under anden verdenskrig, men er genopbygget og kalder på beundring af polsk initiativ og virkelyst.

Byens museer fortæller uddybende historien om polakkernes mislykkede kamp mod nazisterne, de polske jøders historie og tiden under kommunismen. Sidstnævnte ikke mindst med et stort antal reklamer, der viser tidens ideal.

Krigens aftryk i Polen

Et besøg, der ikke kan undgå at bevæge, finder du bag porten til den tidligere koncentrationslejr Auschwitz-Birkenau med den berømte inskriptionen “Arbeit macht frei.”

I dag er der museum som minde om krigens koncentrationslejre, og det er muligt at besøge stedet både på egen hånd og som deltager i en grupperejse.

Der er gratis adgang, og Auschwitz-Birkenau har årligt mange besøgende fra hele verden. Også mange skoleklasser og deres lærere aflægger besøg, for eksempel i forbindelse med en weekendtur til Krakow, som ligger en halv dagsrejse herfra.