Vingård Miłosz

Vingården ligger i den historiske vinregion Zielonogórskie, 15 kilometer øst for byen Zielona Góra, på glacialt dannet jord bestående af sand, grus og ler samt kalksten. Den blev grundlagt i 2004 af Krzysztof Fedorowicz og dækker et område på 5,5 hektar.

Vingården var den første i regionen til at modtage certifikat for økologisk landbrug. De producerer økologiske, veganske og biodynamiske vine. En af vingårdens mest prominente mærker er Grempler Sekt, som blev grundlagt i 1826 i Zielona Góra og er forbundet med den ældste mousserende vin i Central Europa, lavet med den traditionelle metode.

Andre fremragende vine, der produceres på Miłosz-vingården, inkluderer Pinot noir, Zweigelt, Lauda (Gemischter Satz) og en serie af ikoniske pandemiske vine med en karakteristisk etiket med billedet af Dr. Dziob. De har Pandemic White, Pandemic Pink, Pandemic Red og Pandemic Orange.

Ejeren af vingården, Krzysztof Fedorowicz, er forfatteren til romanerne “Grünberg” og “Zaświaty,” der er forbundet med historien og nutiden af det schlesiske vinproduktion. Den sidstnævnte af disse bøger blev finalist til den Litterære Nike Pris for 2020.

Miłosz-vingården bruger en historisk vinkælder, opført i 1786 af Jeremiasz Seydel, en pioner inden for vinproduktion i Zielona Góra-regionen. Det er en af de få vinkældre, der er bygget direkte ind i en bakke og strækker sig over 60 meter

Ring til os for mere information på
+45 44 45 12 80 eller skriv til book@polengo.dk

Photos Credit: Winnica Miłosz (@winnica_milosz)

VORES KONTOR ER LUKKET FRA
DEN 28.03-01.04.

I kan kun kontakte os via mail book@polengo.dk.

Vi ønsker jer alle sammen en rigtig god påske.

Kontakt PolenGo